fbpx

Kontrollrummet

Om det stora inspelningsrummet är Yardhouse hjärta. Då är kontrollrummet hjärnan. I kontrollrummet har vi eftersträvat att få till ett riktigt bra grundljud att lita på. Hörs det inte i mixen kan du inte fixa det. Monitorerna är trevägs Dynaudio AIR 20 med en subbas. För att kunna alternera och även mixa för film är det en 5.1 setup.

Tekniken i studion bygger på en hybrid mellan analog outboard och den digitala domänen i en DAW. För att kunna hålla nere kostnaden för att hyra studion har vi gjort ett medvetet val att inte ha ett stort analogt mixerbord med dyrt underhåll. Istället har vi en kontrollyta med 24 reglar så att det går att mixa, ”nästan med ett mixerbord”. Fördelen med kontrollyta till DAW är att allt blir med total recall. Istället för mixerbord har många bra olika preamps skaffats för fler möjligheter att skapa det sound som du önskar, kompressorer i stort urval i världsklass och de bästa reverben.

I mikrofonparken finns det mer än 50 st olika klassiska rörmickar, stormembramsmickar, småmembrans kondensatormickar, bandmikrofoner och dynamiska mickar av olika slag. Allt för att fånga din musik på rätt sätt.

Se även utrustningslistan https://yardhouse.se/utrustning/ och välj instrument eller inspelningsutrustning.