fbpx

The Yardhouse Crew

foto: Lars Lengquist

Gerdhard ”Kuno” Kunosson
ägare, ljudtekniker

info@yardhouse.se

Kuno är en inbiten musikälskare och en ljudnörd en masse. Så mycket att han byggde en studio, nej – ett helt hus – på sin tomt för att hylla just dessa favoritämnen och för att ge musiker en studio att jobba i som håller hög nationell klass – Yardhouse. Till vardags jobbar han på Musikverket och innan dess på Rikskonserter. Intresset för att göra inspelningar har funnits ända sedan han som liten tillsammans med sin storasyster gjorde inspelningar med pappas rullbandspelare. I början av 90 talet klev Kuno in på dåvarande Sound Side som låg på Götgatsbacken och sa att han var intresserad av en portastudio. Butikschefen Christer Plånborg frågade: ”-Ska det låta bra?”. ”-Javisst, svarade Kuno.” Christer svarade då att ”- Då skall du inte ha en portastudio”. Där började resan inom pro audio och Kuno åkte i stället hem med en Fostex R8 och ett Tascam M50 mixerbord. Första riktiga studion byggde han på början av OO-talet men till sist fick inte all utrustning plats och nya planer tog vid. Han är certifierad Pro Tools användare, gick Music productions utbildningen hos SAE/ Soundstradestudion 2008/2009 och ligger bakom de flesta av de inspelningar som hittills har gjorts på Yardhouse. Född i Lycksele, Västerbotten och större delen av uppväxten i Nynäshamn.
www.yardhouse.se
Livsmotto: ”Den som är förberedd tar tillfället när det kommer” och ”Jag klarar allt bara jag bestämmer mig.”
Stjärntecken: Jungfru
Förebilder: Mormor, Queen


foto: Elvira Glänte

Anna Lundqvist
studiokoordinator, producent

anna@yardhouse.se

Annas första besök på Yardhouse var under 2019, när hon och pianisten Jonas André spelade in sin skiva Reunion. Lyckligt sammanföll sedan expanderingen av Yardhouse och hennes flytt till Stockholm. The job-match-made-in-heaven var ett faktum och nu jobbar hon med marknadsföringen, kundkontakt och projektledningen på Yardhouse. Anna är till yrket jazzsångerska, kompositör och producent. Främst med sin egen musik och egna projekt, både i Sverige och internationellt. Jobbar ibland som producent och mentor i andras projekt och finns tillgänglig inom dessa områden också på Yardhouse. Född i Nacka, uppväxt i Mellerud.
www.annalundqvistmusic.com
Livsmotto: ”If somebody offers you an amazing opportunity but you are not sure you can do it, say yes – then learn how to do it later!” och ”Everything will be fine in the end. If it’s not fine, it’s not yet the end.”
Stjärntecken: Skorpion
Förebilder: Led Zeppelin, David Bowie, Wayne Shorter, Christopher Walken


foto: privat

Lars Lengquist
fotograf, grafisk designer, webmasterLars har tagit många av bilderna som ni kan se från inspelningar och studion. Han har även gjort designprogrammet med logotype och tar hand om Yardhouse hemsida. Lars jobbar idag som marknadschef på företaget Lexplore och har en bakgrund som grafisk formgivare, AD och konceptutvecklare. Utöver detta gör han också musik under namnet ”Längtan” och konst i form av måleri, fotografi och konceptkonst. Lars är även den ena halvan av konstnärsduon Diagram, och skapar ibland visuals och foton till andra musiker.
www.larslengquist.se
www.laengtan.se
www.diagram.se
Livsmotto: ”Keep it vanilla.”
Stjärntecken: Kräfta
Förebilder: Kjell Höglund


David Sales
ljudtekniker och producent


Magnus Eugenson
ljudtekniker, musiker