fbpx

The Yardhouse Crew

foto: Lars Lengquist

Gerdhard ”Kuno” Kunosson
ägare, ljudtekniker

info@yardhouse.se

Kuno är en inbiten musikälskare och en ljudnörd en masse. Så mycket att han byggde en studio, nej – ett helt hus – på sin tomt för att hylla just dessa favoritämnen och för att ge musiker en studio att jobba i som håller hög nationell klass – Yardhouse. Till vardags jobbar han på Musikverket och innan dess på Rikskonserter. Intresset för att göra inspelningar har funnits ända sedan han som liten tillsammans med sin storasyster gjorde inspelningar med pappas rullbandspelare. I början av 90 talet klev Kuno in på dåvarande Sound Side som låg på Götgatsbacken och sa att han var intresserad av en portastudio. Butikschefen Christer Plånborg frågade: ”-Ska det låta bra?”. ”-Javisst, svarade Kuno.” Christer svarade då att ”- Då skall du inte ha en portastudio”. Där började resan inom pro audio och Kuno åkte i stället hem med en Fostex R8 och ett Tascam M50 mixerbord. Första riktiga studion byggde han på början av OO-talet men till sist fick inte all utrustning plats och nya planer tog vid. Han är certifierad Pro Tools användare, gick Music productions utbildningen hos SAE/ Soundstradestudion 2008/2009 och ligger bakom de flesta av de inspelningar som hittills har gjorts på Yardhouse. Född i Lycksele, Västerbotten och större delen av uppväxten i Nynäshamn.
www.yardhouse.se
Livsmotto: ”Den som är förberedd tar tillfället när det kommer” och ”Jag klarar allt bara jag bestämmer mig.”
Stjärntecken: Jungfru
Förebilder: Mormor, Queen

foto: Magnus Bergström

Anna Lundqvist
studiokoordinator, producent

anna@yardhouse.se

Annas första besök på Yardhouse var under 2019, när hon och pianisten Jonas André spelade in sin skiva Reunion. Lyckligt sammanföll sedan expanderingen av Yardhouse och hennes flytt till Stockholm. The job-match-made-in-heaven var ett faktum och nu jobbar hon med marknadsföringen, kundkontakt och projektledningen på Yardhouse. Anna är till yrket jazzsångerska, kompositör och producent. Främst med sin egen musik och egna projekt, både i Sverige och internationellt. Jobbar ibland som producent och mentor i andras projekt och finns tillgänglig inom dessa områden också på Yardhouse. Född i Nacka, uppväxt i Mellerud.
www.annalundqvistmusic.com
Livsmotto: ”If somebody offers you an amazing opportunity but you are not sure you can do it, say yes – then learn how to do it later!” och ”Everything will be fine in the end. If it’s not fine, it’s not yet the end.”
Stjärntecken: Skorpion
Förebilder: Led Zeppelin, David Bowie, Wayne Shorter, Christopher Walken


foto: privat

Iñaki Marconi
ljudtekniker

inaki@yardhouse.se

Iñaki är en hyllad live- och studiotekniker inom hårdrock och metal men också pop och jazz. Har under flera år varit knuten till Studio Gröndahl och Stureparken Studio men är nu också en av Yardhouse hustekniker. Född i Paris, utbildad i Barcelona, bosatt i Stockholm men har sitt ursprung i Uruguay, en världsmedborgare minst sagt. Han jobbar och har jobbat med artister som SOEN, Leprous, Sepultura, Carcass, Darin, Calle Real, Hofmaestro, Anna Ternheim, Gustav Lundgren Trio, Johnossi m. fl. Både som inspelningstekniker och som live-tekniker på turnéer världen runt.
www.imarconidotcom.wordpress.com
Livsmotto: ”I like my mixes like i like my coffee – everything louder than the rest.” och ”El único lugar donde el éxito está antes que el trabajo es en el diccionario”
Stjärntecken: Vattuman
Förebilder: Sebastião Salgado


foto: Elliot Elliot

Manne Skafvenstedt
ljudtekniker, producent

manne@yardhouse.se

Manne är pianist, kompositör och producent. Han spelar regelbundet i konstellationer som Ikiz Cabin Crew, Ellas Kapell och Laszlo Royale och har sedan ett tag tillbaka hyrt in sig på Yardhouse för egen produktion. Nu är han en del av The Yardhouse Crew som inspelningtekniker och producent. Han är utbildad jazzpianist vid Kungliga Musikhögskolan men även om utbildningen kommer från jazzen, ligger hans hjärta åt att jobba ‘genre fluid’ både som kompositör och producent. Han är också stor nörd inom ljuddesign, ljudteknik och synthesizers.
www.manneskafvenstedt.com
Livsmotto: ”Nu kör vi!”
Stjärntecken: Fisk
Förebilder: Jóhann Jóhannsson, Nils Frahm, Brian Eno


foto: privat

Lars Lengquist
fotograf, grafisk designer, webmasterLars har tagit många av bilderna som ni kan se från inspelningar och studion. Han har även gjort designprogrammet med logotype och tar hand om Yardhouse hemsida. Lars jobbar idag som marknadschef på företaget Lexplore och har en bakgrund som grafisk formgivare, AD och konceptutvecklare. Utöver detta gör han också musik under namnet ”Längtan” och konst i form av måleri, fotografi och konceptkonst. Lars är även den ena halvan av konstnärsduon Diagram, och skapar ibland visuals och foton till andra musiker.
www.larslengquist.se
www.laengtan.se
www.diagram.se
Livsmotto: ”Keep it vanilla.”
Stjärntecken: Kräfta
Förebilder: Kjell Höglund